La Mercè al Museu Nacional d’Art de Catalunya – Portes Obertes

Dissabte 24 de setembre, el MNAC ofereix una jornada de portes obertes a tot el museu, de 10 a 15 h, on podreu gaudir de la col·lecció permanent i les exposicions temporals: Annibale Carracci. Els frescos de la capella Herrra i Maternasis

I a més…

Conviden les Mercès! Si el dia de la Mercè no pots venir a les portes obertes i vols celebrar el teu sant amb ells, et conviden a venir al museu! Del 20 al 26 de setembre, les Mercès tenen entrada gratuïta per elles i un acompanyant. Només cal ensenyar un document identificatiu a les taquilles del museu.

Del 20 al 26 de setembre, el Restaurant Òleum ofereix a totes les Mercès i un acompanyant una copa de cava i una selecció de petits fours per a cada àpat al restaurant. Només cal ensenyar un document identificatiu al personal de sala.

#LaMercè22

La FIEC us desitja una bona diada

11 de Setembre

Diada Nacional de Catalunya
 

La FIEC felicita la Diada i commemora el centenari del naixement de Joan Fuster

Aqui teniu el video

La FIEC t’ho Explica

Cada 2n i 4rt Dilluns del mes, a les 19hores a Catalunya, La FIEC t’ho Explica, el magazin quincenal amb Notícies, Tertulies, Entrevistes… Us hi esperem!

Aqui teniu l’enllaç de les dues últimes sessions

#23 – Què passa a la diàspora? Un programa presentat per Roser Maresma i Roger Caballero 
Cliqueu aquí
#24 – Un magazine quinzenal que ens explica el que passa a la Diàspora. Amb Roser Maresma i Roger Caballero.
Cliqueu aquí

Maison Ouverte de Montreuil – Voluntaris pel festival les “Les Peuples Veulent”

Vius a Montreuil o a prop?

Els amics de La Maison Ouverte, Montreuil organitzen per 4rt any consecutiu del 21 al 23 d’octubre el “Festival des Peuples Veulent”. Tres dies de concerts, àpats, projeccions, exposicions, tallers, trobades i xerrades internacionalistes com per exemple : “l’Internationale féministe, “Libération(s) décoloniale(s), s’organiser dans l’effondrement,ou encore nouvelles formes d’organisation révolutionnaires”.

Hi haurà uns cinquanta convidats que cal allotjar del divendres 14 al dilluns 24 d’octubre. Per fer-vos una idea, hi haurà activistes del Sudan, Catalunya, Grècia, Chile, Colombia, Burkina Faso, Mali, Sri Lanka, Palestina, Siria, India, USA, Gran Bretanya, Ucraina, Biélorussia, Russia, Mèxic, Liban, Irak, Tunisia, Alemanya, Egipte, Marroc, Guadeloupe, Hong Kong….

Es busquen voluntaris per allotjar-los. De preferència que visquin a prop de Montreuil i que parlin algunes paraules de la llengua d’origen de la persona que acullen.Si voleu proposar la vostra ajuda o voleu més informacio, podeu enviar un mail a lamaisonouverte93@gmail.com.

*****************

ARRIVEE D’INTERNATIONALISTES à MONTREUIL – Les amis de la Maison Ouverte nous sollicitent pour accueillir les participants au festival “Les Peuples Veulent”

Pour la quatrième année consécutive les 21-22-23 octobre se déroulera la nouvelle édition des Peuples Veulent.

Organisé par La Cantine Syrienne de Montreuil, le festival se déroulera cette année sur trois lieux important de la vie politique à Montreuil (A.E.R.I, La Parole Errante et La Maison Ouverte ).  Trois jours de concerts, repas, projections, expositions, ateliers et bien sur de rencontres et discutions internationalistes (l’Internationale féministe, “Libération(s) décoloniale(s), S’organiser dans l’effondrement,ou encore nouvelles formes d’organisation révolutionnaires”.

Il y aura une cinquantaine d’invité.e.s des quatre coins de la planète pour approfondir enseignements et partages d’expériences.

Pour les loger la Maison Ouverte est à la recherche de montreuillois.e.s (ou alentour) interessé.e.s pour les accueillir du vendredi 14 au lundi 24 octobre.

Dans un premier temps, même si ça va être difficile de trouver pour tout le monde, nous privilégions des options avec des chambres plutôt qu’un bout de canapé et des hôtes qui parleraient quelques mots de leurs langues pour les accueillir dans les meilleures conditions possibles car beaucoup viennent de loin. On préfère aussi continuer à demander aux différents réseaux montreuillois car on trouve ça super l’idée de faire se rencontrer activistes internationaux et habitant.e.s (militant.e.s ou non) de Montreuil

Pour vous donner une idée le festival accueille des activistes venu.e.s du Soudan, Catalogne, Grèce, Chili, Colombie, Burkina Faso, Mali, Sri Lanka, Palestine, Syrie, Inde, USA, UK, Ukraine, Biélorussie, Russie, Mexique, Liban, Irak, Tunisie, Allemagne, Egypte, Maroc, Guadeloupe, Hong Kong.

Si vous souhaitez apporter votre aide vous pouvez écrire un mail à: lamaisonouverte93@gmail.com.

MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA – Programacio d’estiu

De Carracci a Maternasis, les exposicions temporals del Museu
El MNAC ens dona noticies:

“Acabem d’inaugurar l’exposició Annibale Carracci. Els frescos de la capella Herrera  coorganitzada amb el Museo del Prado. 200 anys després de ser arrencades, les pintures es poden observar de nou juntes.

Ja has vist les exposicions Turner. La llum és color, i El batec de la natura? Tens temps fins a l’11 de setembre, no te les pots perdre!

El mateix dia acaba la mostra Donació Benet Rossell. Escriptures i trajectes.

També dins la col·lecció d’art de postguerra i segona avantguarda, es pot veure fins a finals de setembre la mostra Maternasis.”

Punt de trobada amb Ricard de Vargas Golarons sobre els maquis i la resistència llibertària durant el franquisme

Compartim aquesta activitat en linia que proposa el Casal de Quito:

“Aquest dijous a les 23:00 ens trobarem amb l’historiador, escriptor i periodista Ricard de Vargas Golarons, gran expert que ens parlarà de la resistència llibertària durant el franquisme i dels maquis. “

zoom

https://us02web.zoom.us/…/421…/WN__MjTFswuTKaTYVd7Qwnllg

youtube

https://youtu.be/o4YN99fWfGw

facebook

https://www.facebook.com/events/3181021935484896/

Curs NARRATIVA – Ateneu Barcelonès

Gaudeix del curs d’escriptura de més èxit a Europa!

PROMOCIÓ JULIOL 2022

si et matricules de l’1 al 31 de juliol 

10% de descompte i la possibilitat de fer el pagament fraccionat ( 50% al juliol / 50% al setembre)

……………………………………………….

Matrícula oberta: a partir de l’1 de juliol

Inici de les classes: a partir del 3 d’octubre de 2022  

T’agrada escriure? Al curs Narrativa de l’Escola d’Escriptura (90 hores/8 mesos):

Aprendràs les principals tècniques narratives: construcció de personatges, tipus de narradors, creació d’escenes, classes de trames, conflicte narratiu, desencadenant i punts de gir, creació d’expectatives, temps i ritme del relat, descripcions, diàlegs, estils directes i indirectes…Exercitaràs la creativitat.Trobaràs el teu propi estil literari i començaràs a desenvolupar un projecte de novel·la, de llibre de contes o de llibre de no-ficció.    narrativa.campusdescriptura.com