Projecte d’investigació europeu

La federació LAMIE és un grup de recerca sociolingüística. Estan treballant amb catalanòfons vivint a França per estudiar en particular l’impacte del català en el castellà i el francès.Busquen participants per al seu estudi.

Vols ajudar-los?Envia’ls un mail a: mallorie.labrousse@uab.cat o carlos.sanchez@uab.cat.

L’imprimerie des Gondoles

L’associacio 24-août-1944 proposa un cap de setmana seguint les petjades de “L’imprimerie des Gondoles” a Choisy le Roi.Instal.lada a Choisy le Roi el 1950, va funcionar durant 50 anys envoltada d’exiliats espanyols instal.lats a la ciutat: la resistència, els deportats, homes de la Nueve…Us deixem el cartell amb la programacio!

Sessió informativa – Proposició de reforma del sistema vot exterior

El proper dissabte dia 25 de setembre a les 16.00 (hora catalana) la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) organitza una sessió informativa per Zoom oberta tothom, sigueu on sigueu arreu del món, per a informar sobre la situació del debat al Congreso de los Diputados sobre la Proposició de Llei de reforma del sistema de vot exterior que hauria de portar en pocs mesos a la definitiva derogació del sistema de ‘voto rogado’.Com està el debat ? Per què no avança ? Quines són les posicions dels grups parlamentaris ? Va en serio aquesta vegada ? Què diuen la FIEC o Marea Granate d’aquesta reforma ?Us convidem a connectar-vos a https://us02web.zoom.us/j/85236519397…Comptarem amb la participació dels experts de la FIEC, de Marea Granate en vot exterior i amb els diputats Marta Rosique (ERC), Mariona Illamola (JxCat) i Marc Lamuà (PSC).

Recollida de roba a la Maison Ouverte de Montreuil

Les amis de la Maison Ouverte de Montreuil avec Emmaüs Solidarités, la Maison du réfugié, le CASIM et la Mairie de Montreuil, la Maison Ouverte organise une collecte dans ses locaux 17 rue Hoche, 93100 Montreuil les 4 et 5 septembre de 15 à 16h.

Sont attendus les objets suivants :

Vêtements de bébé jusque 3 ans

Vêtements enfants de 3 à 10 ans

Vêtements de 10 ans à adolescent

Vêtements Femmes (on en a déjà reçus beaucoup)

Vêtements Hommes (on n’en a pas assez)

Sous-vêtements Femmes

Sous-vêtements Hommes

Accessoires (sacs, ceinture, etc)

Produit hygiène et alimentaire bébé

Produit hygiène adulte

Récupérer les chaussures par paire (attachées avec un élastique ?)

Des cartons pour mettre tout ça !

Info a partager! Soyons solidaires!

Museu Nacional de Catalunya – Aeronàutica (vol) interior

Moriries per un ideal? Aquesta és la pregunta que Francesc Torres fa al visitant de la instal·lació Aeronàutica (vol) interior que es pot veure a la Sala Oval fins al 12 de setembre. Si encara no l’has visitat, no et pots perdre aquest arriscat muntatge de les rèpliques a escala 1:1 de dos avions soviètics que van combatre a la Guerra Civil.

La instal·lació explora l’impacte de la mort que arriba des del cel en els conflictes bèl·lics i la decisió voluntària de sacrificar-se per la defensa d’un ideal. Torres fa aquest paral·lelisme amb la iconografia dels sants martiritzats a partir de la Crucifixió de sant Pere, una bellíssima taula gòtica del mestre Pere Serra de la col·lecció del Museu.

Fins el 12 de setembre al Museu Nacional de Catalunya a Barcelona

Inauguració de l’exposició Guansé

El Centre d’Etudes Catalanes de la Sorbonne ens convida a la inauguració de l’exposició de l’artista Guansé el proper dimarts 21 de setembre a partir de les 17h00.

Es indispensable apuntar-se a la secretaria de la Sorbona abans del 16 de setembre per poder-hi participar.

Antoni Guansé i Brea (TortosaBaix Ebre1 de gener de 1926 — París22 de novembre de 2008),[1] fou un pintor català.

Nebot de Domènec Guansé[2] i net de Reynaldo Brea, la seva família es traslladà a Barcelona, on cursà els estudis secundaris.[1] De 1948 à 1951, forma part del grup dels «Ciclos Experimentales de Arte Nuevo», amb Àngel Marsà, TàpiesGuinovart i Subirà-Puig;[3] freqüenta el Cercle Maillol de l’Institut Francès de Barcelona i fa alguna estada a Eivissa.[1] Publicà unes il·lustracions a un conte de Kafka a la revista en català Aplec (1952).[4] El 26 de gener de 1953 se’n va a Paris, amb una beca concedida per l’Estat francès, on des del 1954 s’estableix definitivament, desenvolupant-hi la seva carrera artística.[1]

El planeta dels contes – Contes i cançons en català

El planeta dels contes és un projecte cultural d’àmbit familiar que podria ser del vostre interès.

Es una plataforma online pionera a Catalunya, on infants, famílies i educadors poden accedir a vídeos de contes i cançons en català. Es tracta d’un espai accessible, fàcil, segur i fiable amb continguts de gran qualitat artística, un espai des d’on imaginar i transformar el món.

Feu-hi una ullada!