Cursos de català per a joves vivint a l’estranger – en linia

L’Institut Obert de Catalunya (IOC), ja té en marxa el procés de matrícula del curs de català per a joves residents a l’estranger d’enguany, que s’impartirà entre els mesos de gener i de maig de 2022. Aquesta és una proposta de l’Institut Obert de Catalunya adreçada a joves de 12 a 17 anys de tot el món per tal que puguin millorar la competència comunicativa oral i escrita en llengua catalana. Inscripcio oberta fins el 24 de novembre via el formulari de la pàgina web:  pàgina web.

Enguany ofereixen Nivell 1, Nivell 2 i Nivell 3 però no cal que el seleccioneu. Situaran els alumnes antics al curs que els correspon i els nous en funció de les dades que els envieu.

Documental ENTUSIASMO

L’association 24 août 1944
vous invite à la projection
du documentaire ENTUSIASMO de Luis Herrero.

Pour la première fois en France, la transition à ses premiers instants, avec ses espoirs et ses déceptions.

El entusiasmo, de Luis Herrero, 2018, 80’

Une fois Franco mort, Tout paraissait possible !

Un film documentaire qui nous fait partager ce fol espoir de liberté avec les films d’archives de l’époque !

Tout y est :  la réapparition au grand jour de la CNT fin des années 70, la contreculture, les innombrables grèves, le pacte de la transition, et la provocation policière de la Scala pour abattre une CNT qui recommençait à avoir une trop grande influence.

Exposition Naxo Farreras o els ritmes interiors

Le “Centre d’Etudes Catalanes de la Sorbonne” a le plaisir de vous annoncer la prochaine exposition qui se tiendra au Centre d’études catalanes du 17 novembre au 16 décembre :

Naxo Farreras ou les rythmes intérieurs / Naxo Farreras o els ritmes interiors

A cette occasion, nous vous invitons au vernissage le 16 novembre à partir de 17h30.

Nous vous remercions de vous inscrire auprès du secrétariat pour confirmer votre venue le 15 novembre au plus tard : lettres-etudescatalanes-secretariat@sorbonne-universite.fr

Conferència “GARBO I EL D-DAY”

La Delegació del Govern de la Generalitat a Paris té el plaer de convidar-vos a la conferència “Garbo i el D-Day, com un agent doble català ha canviat el curs de la Història” a la Biblioteca Històrica de la Ciutat de París, en presència de l’historiador, Christian Destremau, autor del llibre “Operació Garbo: l’últim secret del D-Day”

En Joan Pujol, alies Garbo, va ser un agent doble al servei de la intel·ligència britànica i dels serveis secrets alemanys durant les dates clau de la Segona Guerra mundial. Segons el general Eisenhower, va ser gràcies a ell i a Thomas Harris que es va poder fer el desembarcament de Normandia. L’historiador, Christian Destremau, que va tenir accés als arxius dels serveis secrets anglesos desclassificats l’any 2002, ens explicarà la fascinant història d’aquest jove espia català.

La conferència es durà a terme el dimarts 16 de novembre a les 19h a la Sala de Lectura de la Biblioteca Històrica de la Ciutat de París situada al 24 Rue Pavée – 75004 París.

Places limitades – Inscripcions a la següent adreça : fr@gencat.cat // Passaport sanitari obligatori