Sol.licitud de vot – ampliació del termini fins l’1 d’abril

Benvolgudes, Benvolguts,

La pagina web de l’INE on s’ha d’efectuar el tràmit de sol·licitud de vot per a les properes elecciones generals del 28 d’abril. NO ha estat operativa des del proppassat  dimecres.

Davant la fallada general del sistema, la Junta Electoral Central ha resol ampliar el termini per fer aquesta sol·licitud (que finalitzava demà dissabte 30 de març) FINS L’1 D’ABRIL, A LES 23:59H.

Per tant, agrairíem fèssiu la màxima difusió d’aquesta ampliació de termini entre els vostres associats i associades, i entre totes aquelles persones que tingueu coneixement poden exercir el dret de vot en aquestes eleccions.

Cordialment,

Àrea de la Catalunya Exterior

Conferència de Pere Quer Aiguadé

El Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona organitza una conferència amb Pere Quer Aiguadé (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), « La relació d’Albert Savine (1859-1927) amb la literatura catalana », el dilluns 1 d’abril de 2019 a les 6 de la tarda a la biblioteca Centre d’estudis catalans de la Facultat de Lletres de la Universitat de la Sorbona.

Per assistir-hi cal prèvia inscripció a la secretaria de la universitat. Per mail : secretariat.etudes-catalanes@listes.paris-sorbonne.fr o per telèfon : 01 42 77 65 69.

Premis literaris “Ciutat d’Elx”

Continuant amb la dinàmica de convocar els premis literaris “Ciutat d’Elx”, enguany l’Aujuntament d’Elx torna a proposar dues modalitats: narrativa, premi “Antoni Bru”, i poesia, premi “Festa d’Elx”.

Adjuntem les bases, en pdf, i el cartell.

Termini màxim de presentació d’originals fins a les 14 h del dia 21 de juny de 2019 a la Regidoria de Cultura.

“ORTIZ, GÉNÉRAL SANS DIEU NI MAITRE” d’Ariel Camacho, Phil Casar, Laurent Guyot

L’association 24 août 1944, présente

ORTIZ, Général sans dieu ni maitre, d’Ariel Camacho, Phil Casar, Laurent Guyot, (1996) 1h49mn

Ce film retrace l’itinéraire d’Antonio Ortiz (1907-1996), l’une des dernières figures historiques de la révolution libertaire espagnole de juillet 1936. 

Il raconte son périple jusqu’à son dernier baroud avant l’exil au Vénézuela : un spectaculaire attentat manqué contre Franco.

Tourné trois mois avant sa mort, enrichi de documents d’époque et d’images d’archives, ce film permet à Ortiz de retracer son périple, lui qui fut guérillero à Barcelone, membre de Los Solidarios puis de Nosotros, chef de colonne en Aragon pendant la guerre civile, puis soldat engagé en Afrique et en France pour poursuivre son combat contre le fascisme. Ortiz ne cache rien des contradictions engendrées par l’expérience révolutionnaire.

Le jeudi 4 avril 2019 à 19h suivi d’un débat en présence des réalisateurs. 

Centre Paris’Anim ; Place des Fêtes

2/4 rue des Lilas
75019 Paris 

Entrée gratuite

VERNISSAGE de l’exposition du photojournaliste Jordi Borràs – Des journées qui resteront dans nos mémoires

Vendredi 29 mars de 18H00 à 20h30

Espace Louise Michel
42 ter, rue des Cascades, 75020 Paris
(Métro Pyrénées ; bus 26, 96)

Pour la première fois en France, cette exposition retrace les événements qui se sont déroulés en Catalogne lors du référendum d’autodétermination du 1er octobre 2017 et qui resteront pour toujours gravés dans la mémoire collective en Catalogne et ailleurs. La mobilisation de la société pour protéger les bureaux de vote et les urnes face à la violence policière, la résistance pacifique, l’émotion de pouvoir voter… voilà autant de faits exceptionnels que l’exposition reproduit de manière vive et directe.

Jordi Borràs est l’un des photojournalistes les plus talentueux de Catalogne. Né à Gràcia (Barcelona) en 1981, il a réalisé des recherches marquantes sur la présence de l’extrême-droite et du nationalisme espagnol en Catalogne. Il a publié plusieurs ouvrages : Warcelona: Una història de violència (2013), Plus Ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya (2015), Desmuntant Societat Civil Catalana (2015), La cara B. Una altra mirada del procés (2016), Dies que duraran anys et La revolta catalana (2018). Prix : « Dignitat » 2016 et LiberisLiber « Pensa » 2016.

Organitzat per l’ANC France i CDR Paris

COLONIES “L’ESTIU ES TEU”

En el marc del servei “L’estiu és teu”, aquest any, la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ofereix 3 estades de lleure adreçades exclusivament als infants i joves catalans de 8 a 16 anys inscrits al Registre de catalans residents a l’exterior que vulguin gaudir de l’experiència de compartir l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i disposar d’espais lúdics de reforç de la llengua i la cultura catalanes.

Les places del Programa Residents a l’Estranger – l’Estiu és teu són limitades i s’atorgaran per ordre de preinscripció i preferència.

L’adjudicació de places dins el programa general de l’Estiu és teu es regeix per les condicions generals d’aquest.

Els tres torns específics per aquest any 2019 són els següents:

Adjuntem informació a tall d’exemple relacionada amb aquestes tres estades.

Preinscripció i reserva:

1.  En el cas que estigueu interessats en algun d’aquests torns, i per tal d’agilitzar els tràmits de preinscripció i reserva de plaça, caldrà que envieu un correu electrònic a la bústia del Registre (registrecatalans.exteriors@gencat.cat) fins el  26 d’abril de 2019 informant del torn concret que us interessa i annexant el DNI/passaport de l’infant o jove interessat així com el del seu pare, mare o tutor legal.

2.    Posteriorment, i un cop confirmada la reserva de plaça, us enviarem el formulari de sol·licitud específic que caldrà que retorneu degudament emplenat, signat i escanejat a la bústia del Registre.

Cartell Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2019

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) convoca concurs públic per a l’elaboració del cartell del Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2019, d’acord amb les següents bases:

1) Cada participant podrà presentar un màxim d’una proposta.

2) El contingut del cartell és lliure però haurà d’haver-hi necessàriament la inscripció “Dia Internacional de la Catalunya Exterior” i la data d’aquesta jornada que, enguany, és el 28 d’abril de 2019.

3) El cartell guanyador quedarà en propietat de la FIEC, la qual indicarà sempre que sigui possible l’autoria de l’obra.

4) Els participants hauran de trametre les seves propostes per correu electrònic en format jpg a fiec@fiecweb.cat . La data màxima de recepció d’originals és el dia 8 d’abril de 2019.

5) Els cartells del Dia Internacional de la Catalunya Exterior 1998-2018 estan disponibles al website de la FIEC (www.fiecweb.cat).

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior es va instituir per part de la FIEC per recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país.

Secretaria de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes

www.fiecweb.cat

fiec@fiecweb.cat

Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Federaci%C3%B3InternacionaldEntitats-Catalanes-FIEC/320516139060?fref=ts

Twitter: @FIEC1

Telèfon: +34-934123294

Concurs de microrelats

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és iN4G1Nimk0ypp6nWtq0_d6mJz8EhmVlet0YN9-F5j1-Vwggkp0d0-9h_9vpJdw1yCVjCv8e-KUdY8e_8AEhWXgE82w7BpupT58e_1QesOGZSM7uClnRqab1tWQBxmHVy21r_Un9hkgODWmn944dzKysf1-UrlBdIyCO_2MDRIV4=s0-d-e1-ft

Fins al dia 31 de març teniu temps per participar en el Concurs de microrelats que, per quart any consecutiu, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana organitza en col·laboració amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès

Els interessats podeu optar a dues categories:

1. CATEGORIA OBERTA:
El relat ha de girar entorn del lema “Al carrer, el català llengua comuna”. Està adreçat a tots els majors d’edat i els textos han de ser narracions d’un màxim de 1.200 caràcters (espais inclosos i sense comptar els del títol).

2. CATEGORIA XERREM:
Adreçat a tots els majors d’edat i que formen part d’un grup Xerrem de la CAL. El relat també ha de girar entorn del lema “Al carrer, el català llengua comuna”, s’ha de presentar en suport d’àudio i ha de tenir una durada màxima de dos minuts. Els qui hi optin han de comunicar-ho al conductor del seu grup.

El concurs ofereix tres premis per a cada categoria. El primer premi de la Categoria oberta consisteix en una inscripció gratuïta a un curs de 20 hores de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En el cas de la Categoria Xerrem, el primer premi serà un lot de llibres i dues entrades per a una representació de teatre. Els autors dels relats que quedin en segona i tercera posició també rebran un lot de llibres.

Les bases del concurs es poden consultar a: Concurs de microrelats 2019.
També podeu escriue a cal@cal.cat o telefonar al 93 415 90 02.