Nadal al MNAC

Nadal al MNAC, el circuit de vuit activitats amb les quals podràs jugar, ballar, crear i gaudir en família.

L’entrada d’un dia costa 6€ / persona (infants a partir de 3 anys i adults). Però si vols venir els 4 dies que dura el festival, l’entrada només et costarà 10€ per persona.

A més, del 2 al 4 de gener, hem preparat altres propostes familiars: cada dia hi trobaràs tallers de creació i contacontes. Reserva’t-ho a l’agenda!

3Cat

El 30 d’octubre va iniciar l’activitat la plataforma 3Cat, amb un extens contingut en vídeo i àudio, tots els directes de TV3 i de Catalunya Ràdio, canals temàtics, així com un ampli catàleg de sèries, documentals, informació, esports, cultura, divulgació, continguts infantils i juvenils, i temes educatius.
S’hi pot accedir des de fora de Catalunya, tot i que alguns continguts poden estar sotmesos a drets que n’impedeixin l’emissió fora de les fronteres estatals. Trobaràs més informació en aquesta pàgina.
Si, malgrat el que indica el web d’ajuda, encara continues tenint alguna dificultat per accedir-hi, omple aquest qüestionari i detalla el teu problema, perquè pugui ser tractat de manera individualitzada.

IdCAT – Certificat Digital

Vens a Catalunya aquest Nadal? Aprofita per treure’t l’idCAT Certificat Com bé saps, estem treballant per millorar els sistemes d’identificació digital dels qui residiu a l’estranger per tal que pugueu fer tràmits i accedir a tots els serveis en igualtat de condicions amb els residents a Catalunya. Si fa un temps parlàvem de l’idCAT Mòbil, avui us presentem l’idCAT Certificat. 

Què és l’idCAT Certificat?
Un certificat digital de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) que s’instal·la al navegador de l’ordinador i permet identificar-se i signar digitalment. És molt útil per fer tràmits i gestions amb la Generalitat de Catalunya per internet, com per exemple la tramesa de sol·licituds vinculades al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior via petició genèrica.
Es traca d’un servei d’identificació que permet verificar la identitat d’una persona amb un alt nivell de seguretat i, per aquest motiu, només es pot demanar presencialment en una de les entitats de registre autoritzades. 

On el puc obtenir a Catalunya?

Què necessito?
Un document d’identitat vigent i original (DNI o passaport).

Projection/débat : Las Trece Rosas – Association 24 août 1944

Pour terminer l’année 2023 L’association 24 août 1944 vpus invite le 14 décembre 2023 de 19h à 22h00, à la projection/débat : Las Trece Rosas ( une fiction /mémoire d’Emilio Martinez Làzaro (2007- 1-32’)/ VOST fr Le jeudi 14 Décembre 2023 à 19h Paris’Anim ; Centre Place des Fêtes 2/4 rue des Lilas 75019 Paris Entrée gratuite

Sorti sur les écrans en 2007, ce film espagnol Las trece rosas évoque avec sensibilité le destin tragique de 13 jeunes femmes de 18 à 29 ans, victimes de la répression franquiste, au sortir de la guerre civile. Militantes des Jeunesses Socialistes Unifiées (JSU), elles participent activement à la lutte du camp républicain, mais sans commettre de délits de sang. Arrêtées et emprisonnées à Madrid dans la prison pour femmes de las Ventas après la victoire de Franco, elles sont jugées, condamnées à mort par un tribunal militaire dans un procès expéditif et inique puis fusillées ensemble au matin du 5 août 1939, contre le mur du cimetière madrilène de Almudena.

Le cas des treize roses (las trece rosas) occupe une place importante au sein du panorama des épisodes tragiques élevés au rang de traumatismes nationaux. En effet, les treize roses, ces femmes, fusillées par les autorités franquistes en réponse à l’assassinat d’un commandant de la Garde civile, sont devenues l’un des symboles de l’extrême violence répressive de la posguerra. L’essai de Carlos Fonseca, Trece rosas rojas (Treize roses rouges), publié en 2004 et le roman d’Ángeles López, Martina, la rosa número trece (Martina, la treizième rose), de 2006, tous les deux consacrés à cet assassinat collectif, et le film d’Emilio Martinez (2007) font appel à un dispositif documentaire inscrivant ces écrits dans la dynamique du processus de récupération de la mémoire collective républicaine, visant à mettre fin au silence sur les crimes commis.

Liste des « treize roses »

  • Carmen Barrero Aguado (20 ans, modiste).
  • Martina Barroso García (24 ans, modiste).
  • Blanca Brisac Vázquez (29 ans, pianiste).
  • Pilar Bueno Ibáñez (27 ans, modiste).
  • Julia Conesa Conesa (19 ans, modiste).
  • Adelina García Casillas (19 ans, activiste).
  • Elena Gil Olaya (20 ans, activiste).
  • Virtudes González García (18 ans, modiste).
  • Ana López Gallego (21 ans, modiste).
  • Joaquina López Laffite (23 ans, secrétaire).
  • Dionisia Manzanero Salas (20 ans, modiste).
  • Victoria Muñoz García (18 ans, activiste).
  • Luisa Rodríguez de la Fuente (18 ans, modiste)

https://www.24-aout-1944.org/projection-las-trece-rosas/