VERNISSAGE de l’exposition du photojournaliste Jordi Borràs – Des journées qui resteront dans nos mémoires

Vendredi 29 mars de 18H00 à 20h30

Espace Louise Michel
42 ter, rue des Cascades, 75020 Paris
(Métro Pyrénées ; bus 26, 96)

Pour la première fois en France, cette exposition retrace les événements qui se sont déroulés en Catalogne lors du référendum d’autodétermination du 1er octobre 2017 et qui resteront pour toujours gravés dans la mémoire collective en Catalogne et ailleurs. La mobilisation de la société pour protéger les bureaux de vote et les urnes face à la violence policière, la résistance pacifique, l’émotion de pouvoir voter… voilà autant de faits exceptionnels que l’exposition reproduit de manière vive et directe.

Jordi Borràs est l’un des photojournalistes les plus talentueux de Catalogne. Né à Gràcia (Barcelona) en 1981, il a réalisé des recherches marquantes sur la présence de l’extrême-droite et du nationalisme espagnol en Catalogne. Il a publié plusieurs ouvrages : Warcelona: Una història de violència (2013), Plus Ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya (2015), Desmuntant Societat Civil Catalana (2015), La cara B. Una altra mirada del procés (2016), Dies que duraran anys et La revolta catalana (2018). Prix : « Dignitat » 2016 et LiberisLiber « Pensa » 2016.

Organitzat per l’ANC France i CDR Paris

COLONIES “L’ESTIU ES TEU”

En el marc del servei “L’estiu és teu”, aquest any, la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ofereix 3 estades de lleure adreçades exclusivament als infants i joves catalans de 8 a 16 anys inscrits al Registre de catalans residents a l’exterior que vulguin gaudir de l’experiència de compartir l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i disposar d’espais lúdics de reforç de la llengua i la cultura catalanes.

Les places del Programa Residents a l’Estranger – l’Estiu és teu són limitades i s’atorgaran per ordre de preinscripció i preferència.

L’adjudicació de places dins el programa general de l’Estiu és teu es regeix per les condicions generals d’aquest.

Els tres torns específics per aquest any 2019 són els següents:

Adjuntem informació a tall d’exemple relacionada amb aquestes tres estades.

Preinscripció i reserva:

1.  En el cas que estigueu interessats en algun d’aquests torns, i per tal d’agilitzar els tràmits de preinscripció i reserva de plaça, caldrà que envieu un correu electrònic a la bústia del Registre (registrecatalans.exteriors@gencat.cat) fins el  26 d’abril de 2019 informant del torn concret que us interessa i annexant el DNI/passaport de l’infant o jove interessat així com el del seu pare, mare o tutor legal.

2.    Posteriorment, i un cop confirmada la reserva de plaça, us enviarem el formulari de sol·licitud específic que caldrà que retorneu degudament emplenat, signat i escanejat a la bústia del Registre.