MNAC (Barcelona) – Exposició SUZANNE VALANDON

A partir del 19 d’abril pots visitar l’exposició dedicada a Suzanne Valadon (1865-1938), una artista lliure al París de la Belle Époque. Nascuda en un entorn humil, Valadon va ser model de cèlebres artistes, com Renoir, Degas o Toulouse-Lautrec, i va esdevenir el rostre de la modernitat. Es va convertir, de manera autodidàctica, en una artista reconeguda per la crítica i pel públic.
Aquesta exposició, organitzada conjuntament amb el Centre Pompidou-Metz i el Musée d’arts de Nantes, presenta per primera vegada a l’Estat l’obra d’aquesta artista destacada del París de les avantguardes, que la posa en relació amb artistes importants de la col·lecció d’art modern del MNAC, com Santiago Rusiñol, Ramon Casas i Miquel Utrillo, que va ser parella de Valadon.
A la web del MNAC pots consultar totes les activitats programades entorn a l’exposició, no te les perdis!
del 19 d’abril a l’1 de setembre 2024

À partir du 19 avril, on peut visiter l’exposition dédiée à Suzanne Valadon (1865-1938), une artiste libre au Paris de la Belle Époque. Née dans un environnement humble, Valadon fut le modèle de célèbres artistes comme Renoir, Degas ou Toulouse-Lautrec, et devint le visage de la modernité. Elle est devenue, de manière autodidactique, une artiste reconnue par la critique et par le public.
Cette exposition, organisée conjointement avec le Centre Pompidou-Metz et le Musée d’arts de Nantes, présente pour la première fois en Catalogne l’oeuvre de cette artiste remarquable du Paris des avant-gardes, et la met en relation avec des artistes importants de la collection d’art moderne du MNAC, comme Santiago Rusiñol, Ramon Casas et Miquel Utrillo, qui fut le couple de Valadon.
Sur le site Internet du MNAC, vous pouvez consulter toutes les activités programmées autour de l’exposition.