BERIO / BOSETTI / MACÉ / SARDANE

La sardane est la pierre angulaire du système culturel de Catalogne. Par la musique et la danse, ce mouvement accompagne la région depuis le XIXe siècle. Tour à tour, Pierre-Yves Macé et Alessandro Bosetti puisent dans ce répertoire. Que ce soit le folklore traditionnel raconté par une habitante du village de Cerbère à la frontière franco-espagnole, ou bien par la musique du compositeur Frédéric Mompou (1893-1987), chacun s’emparent de ces chansons et danses populaires. Également au programme, Naturale de Luciano Berio qui s’intéressait lui en 1985 aux cultures de la Sicile, mêlant à son instrumentarium une voix enregistrée en 1968 restituant les cris des vendeurs des rues de Palerme.  Avec l’Ensemble L’Instant Donné, la soprano Marion Tassou et la Cobla Mil•lenària de Perpignan 
 Dimanche 15 octobre à 18h – Théâtre du Chatelet

La sardana és la pedra angular del sistema cultural de Catalunya. A través de la música i la dansa, aquest moviment acompanya la regió des del segle XIX. Per torns, Pierre-Yves Macé i Alessandro Bosetti juguen amb aquest repertori. Ja sigui el folklore tradicional explicat per una habitant del poble de Cerbère a la frontera franco-espanyola, o per la música del compositor Frédéric Mompou (1893-1987), cadascun s’apodera d’aquestes cançons i danses populars. També trobareu al programa:

Naturale de Luciano Berio que s’interessava per les cultures de Sicília el 1985, barrejant amb el seu instrumentarium una veu gravada el 1968 restituint els crits dels venedors dels carrers de Palermo, l’Ensemble L’Instant Donné, la soprano Marion Tassou i la Cobla Mil.lenària de Perpinyà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *