Noticies

Nova app de TV3 per a Smart TV

Siguis on siguis, TV3 t’acosta a casa. Per primer cop, et pots descarregar l’app des de qualsevol lloc del món i mirar els directes i els programes de TV3 al teu televisor. L’app suposa una renovació total pel que fa al disseny, la usabilitat i l’accés als continguts que ofereix.

https://www.ccma.cat/tv3/smart-tv/

Els amics de la FIEC ens donen el calendari per les eleccions del 28A

Informació electoral d’interès per als catalans residents a l’exterior

Informació general sobre el vot a l’exterior

En aquesta pàgina web trobareu informació relativa als diferents procediments i modalitats de vot que poden exercir els catalans residents a l’exterior.

En concret, hi ha tres casuístiques principals:

  • els catalans residents de manera permanent a l’estranger que estan donats d’alta com a tals als consolats espanyols i, per tant, que consten inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA);
  • els catalans que resideixen de manera temporal a l’exterior i que s’han donat d’alta com a residents temporals als consolats espanyols (ERTA) tot mantenint l’empadronament a Catalunya;
  • els catalans que, malgrat residir a l’estranger, no han fet cap de les dues gestions anteriors davant els consolats i, per tant, a tots els efectes mantenen el seu empadronament a Catalunya.

http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/catalans-i-catalanes-exterior/informacio-electoral

PROJECCIO DE LA PEL.LICULA “Balada triste”
d’Alex de la Iglesia

L’association 24 août 1944, présente

Balada triste d’Alex de la Iglesia, (2010) 1h47mn

Un cri d’amour à l’Espagne et une levée de rideau sur 40 années de mémoire occultée par le franquisme.
Un film bouleversant : « Qui se cache derrière les yeux écarquillés des clowns, leur masque figé en une grimace joyeuse ? Auguste preneur de baffes ou clown blanc donneur de leçons, ils mettent mal à l’aise, avec leurs sketchs qui regorgent de petites humiliations…
Alex de la Iglesia, un des piliers du nouveau cinéma de genre espagnol, enfonce le clou avec l’odyssée baroque de Javier. Très tôt, ce fils et petit-fils de clowns, dont l’enfance a été volée par la guerre d’Espagne, a compris qu’il ne fera pas rire volontairement, qu’il sera toujours le dindon de la farce. »

Ce film a reçu le prix de la meilleure réalisation et du meilleur scénario au Festival de Venise 2010.

Le jeudi 14 mars 2019 à 19h suivi d’un débat avec Christiane Passevant animatrice de radio Libertaire spécialiste de l’œuvre d’Alex de la Iglesia.

Centre Paris’Anim
Place des Fêtes
2/4 rue des Lilas
75019 Paris

Entrée gratuite

Xerrada amb en Jordi Savall

La Delegacio del Govern de Catalunya a França, l’Institut Ramon Llul i Lettres Sorbonne Université organitzen una xerrada amb en Jordi Savall el dilluns 11 de març a les 18h30. Inscripcio en linia obligatoria.

https://www.billetweb.fr/jordi-savall-citoyen-du-monde

L’actualitat per als joves – periodisme per a tots


Exposició Álvaro Sánchez-Montañés “Pas comme le chaos”

El Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona us convida a la Inauguració de l’exposició Álvaro Sánchez-Montañés “Pas comme le chaos” el proper dimarts 12 de març a les 18h30, al Centre d’Etudes Catalanes de Sorbonne Université.
És necessari fer una pre-inscripció per poder-hi assistir. Podeu fer per mail a l’adreça secretariat.etudes-catalanes@listes.paris-sorbonne.fr o per telèfon al 01 42.77 65 69.
********************************

Vernissage de l’exposition Álvaro Sánchez-Montañés “Pas comme le chaos” qui aura lieu le mardi 12 mars 2019 à 18h30, au Centre d’Etudes Catalanes de Sorbonne Université.
Vous devez obligatoirement vous inscrire auprès du secrétariat par mail :secretariat.etudes-catalanes@listes.paris-sorbonne.frou téléphone: 01 42.77 65 69.

Conferència “LA CONEXIÓ FERROVIARIA PARIS – BARCELONA A L’HORITZÓ 2025”

L’associacio ferroviària FERRMED organitza la conferència “LA CONEXIÓ FERROVIARIA PARIS – BARCELONA A L’HORITZÓ 2025” a la seu de l’ UIC ( Rue Jean Rey, 16, París) el proper dijous 28 de Febrer.
La conferència, gratuïta, es farà en català, castellà i francès (traduccio simultània).
Envieu-nos un email si hi esteu interessats.

Eleccions generals 28/04/2019

El govern espanyol ha convocat eleccions generals per el diumenge 28 d’abril 2019.

Els companys de la FIEC, Federacio Internacional d’Entitats Catalanes, ens ha adreçat un calendari per tal d’ajudar-nos a reclamar el vot des de l’estranger.

A reserva de la signatura del Decret de convocatoria prevista el 5 de març 2019, el calendari previsional amb les dates essencials per exercir el vot exterior serà el següent:

Calendari previsional eleccions Casal de Catalunya de Paris

PAR – Pla d’ajuda al retorn

Des de l’Àrea de la Catalunya Exterior ens informen de l’existència d’un programa de suport als emigrants catalans i als seus descendents que vulguin retornar a Catalunya i que es trobin en situació d’especial necessitat o desprotecció:  el Pla d’Ajuda al Retorn (PAR).

·         Què ofereix el PAR?

Una prestació econòmica de pagament únic de 956€ i orientació en l’àmbit de la formació (homologació de títols, aprenentatge de la llengua), la inserció laboral (assessorament a través del SOC) i el de l’habitatge (informació sobre accés a habitatge social).

·         Qui pot sol·licitar suport?

Les persones que, un durant els seus 6 primers mesos a Catalunya. obtinguin el reconeixement de la condició de retornat o retornada. Per això cal que es trobin en un de les següents situacions:

o   Darrer veïnatge administratiu a Catalunya (empadronament), nacionalitat espanyola i retorn d’un estat estranger.

o   Persones nascudes a Catalunya, que van haver d’exiliar-se’n per raons polítiques i que mantenen la residència a l’estranger.

o   Cònjuges o persones que, d’acord amb la legislació catalana, tinguin la condició de parella estable de les persones a què fan referència els apartats anteriors; també els descendents d’aquestes, fins a segon grau de consanguinitat.

·         Com sol·licitar el suport?

Es pot sol·licitar de manera presencial o telemàtica:

o   Sol·licitar el reconeixement de la condició de persona retornada https://ja.cat/PAR-Reconeixement

o   Sol·licitar la prestació https://ja.cat/PAR-SPrestacio